Izgarada asma yaprağı arasında pişen sardalyanın kokusu uzaklardan burnunuza buram buram geliyor ve sizi kendine doğru çekiyorsa bilin ki Gelibolu’dasınız. Hele bir de Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nin gerçekleştirildiği günlerde Gelibolu’da olur ve sahip olduğu lezzet ile sardalyanın damaklarınızı şenlendirmesine izin verirseniz demeyin keyfinize. Sadece sardalya mı? Elbette değil. Çanakkale Boğazı’nın sunduğu çeşitli balık türleri ve deniz mahsulleri, iskele civarında faaliyet gösteren restoranlarında bulabileceğiniz tadına doyamayacak olduğunuz ev yemekleri ve güzel bir kapanış olarak mutlaka denemiz gereken peynir helvası ile Gelibolu, lezzet düşkünü gezginleri beklemekte ve damakları tatlandıracak birçok alternatif sunabilmektedir.
Şimdiden afiyet olsun...